Informatie over de missie en visie van ReBlue

Ideaalbeeld klant

Het beeld van de ideale klant voor onze producten is vrij helder. Wij richten ons op jongeren die zich interesseren in mode en het belangrijk vinden dat ze er hip en modebewust uitzien. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zij enige affiniteit met duurzaamheid hebben. Dit kan zijn dat zij zich hier al heel erg in interesseren of er juist nog weinig van weten maar wel nieuwsgierig zijn om er meer over te weten te komen. Dit kan duurzaamheid in het algemeen zijn of duurzaamheid op het gebied van mode specifiek.

Pains en gains van de klant

Onze doelgroep is over het algemeen wel geïnteresseerd in duurzaamheid. Steeds meer jongeren zetten zich in voor het milieu en worden zich bewust van de gevolgen van de vervuiling waar wij nu mee te maken hebben. Het is juist voor hen van belang dat het tij wordt gekeerd omdat zij te maken zullen krijgen met de gevolgen van de milieuvervuiling die nu plaatsvindt. 

Duurzame kleding is daarentegen vaak niet iets waar zij bewust over nadenken omdat het voor hen geen belangrijke eis is waar hun kleding aan moet voldoen. Dit komt omdat veel jongeren geen grote portemonnee hebben en gevoelig zijn voor trends. Hierdoor kiezen zij vaak voor goedkopere kleding omdat het voor hen belangrijker is dat zij bij de tijd gekleed zijn dan dat het product duurzaam geproduceerd is. Jongeren willen graag net als hun vrienden of (sociale media) voorbeelden er goed gekleed bijlopen. Dit geeft hen zelfvertrouwen. Vaak zijn duurzame producten ook duurder dan vergelijkbare items die op een normale manier geproduceerd zijn omdat hier toch bepaalde kosten bij komen kijken. Dat maakt het voor hen minder aantrekkelijk om hiervoor te kiezen. 

Re-Blue als oplossing

Op dit moment wordt er iedere seconde een vrachtwagen met kleding afval gedumpt of verbrand. Dit zijn enorme hoeveelheden. En doordat wij kleding, die anders hieraan zou bijdragen, recyclen kunnen wij hier een klein verschil in maken. Voor de klant betekent dit dat zij een hippe accessoire kunnen kopen voor een aantrekkelijke prijs zonder schuldgevoel. deze draagt niet bij aan milieuvervuiling of slechte arbeidsomstandigheden. De producten worden namelijk zoals hiervoor benoemd gewoon in Nederland gemaakt voor een eerlijke prijs. Daarnaast willen veel jongeren zich kunnen onderscheiden, met onze producten zijn ze verzekerd van een uniek en bijzonder item dat wel voldoet aan de hedendaagse trends.